Torino Express

Ferry Biedermann (een Nederlandse journalist in Beiroet die o.a. voor de Financial Times schrijft) in de Volkskrant over het uitgaansleven in Beiroet (en Damascus) inclusief mijn favoriete bar in Gemaizeh:

‘Het uitgaansleven is een familieaangelegenheid – in interieurs met plastic tafeltjes waar je alleen vruchtensap of ‘islamitisch’ bier (zonder alcohol) kunt drinken. Of je belandt in een tot in de puntjes gedesignde tent waar de clientèle tot het flinterdunne, puissant rijke laagje van de bevolking hoort, dat wel een aardig woordje Engels en zeker Frans spreekt. Europese top-dj’s als Armin van Buuren en Tiësto worden hier met open armen ontvangen.

Een uitzondering is Torino, het piepkleine café van de invloedrijke restaurateur Andreas Boulos, die half Duits, half Libanees is. Vrijwel eigenhandig heeft hij de Gemmayzeh-buurt in het christelijke deel tot uitgaanscentrum verheven. Torino is een ontmoetingsplaats waar de nog enigszins alternatief ingestelde Libanees de wat avontuurlijkere buitenlander kan ontmoeten. Boulos, die ook in Europa horeca-ondernemingen bezit, denkt dat het uitgaansleven van Beiroet vooral aantrekkelijk is omdat het, voor buitenlanders althans, zo onverwacht westers is. ‘Je gaat naar Jordanië en Syrië voor de cultuur en dan kom je hier voor het plezier.’

(gepubliceerd op 18 maart 2006)

rondblauw

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s